1. Hanki palasarja, jonka mukana tulee kaksi työkalua -
a. rauta jolla pääsee 4mm raosta eteenpäin
b. toinen muovinen työkalu jolla laminaattia saa hieman "mukiloitua" paikalleen
(toki palat myös välien tekemiseen reunoihin mutta ne toissijaisia)
2. Selvitä mihin vuoden aikaan laminointi tapahtuu - käsitys, jonka sain:
- kesällä on kosteampaa, syksyllä varsinkin. Tällöin laminaatti on kaikista "turpeimmillaan". Jätä siis pienemmät raot.
- Talvella, ilma on kuivaa, laminaatti kaikista pienimmillään - jätä isot raot.
Muutamia tarinoita kuulleena, tämä kannattaa pitää mielessä.
3. Lue ohjeet, katso youtube videoita
Ei niitä ohjeitakaan ole turhaan tehty, kannattaa lukea ja tutustua. Aina niistä voi oppia jotain ja jos ei, ei kuitenkaan ole montaa minuuttia menettänyt. Sieltä saa vinkit suuntiin yms.
4. Itse kantapään kautta opittuna - kun seuraavaa riviä laittaa paikoilleen, ei saa naputtaa liian tiukkaan sitä ennenkuin on tarpeeksi matalalla laminaatin reuna. Jos pitää laminaattia kovin pystyssä ja naputtaa sen kiinni, käy helposti niin että edellisestä lohkeaa reuna.
5. Vaikeaa oli löytää aloituspiste. Loppujen lopuksi, ei sillä vissiin niin suurta merkitystä ollut. Itse aloitin nurkasta ja esim. oven paikkaan tuli 6cm suikale irtopalana joka sujahti ihan mukavasti paikoilleen.
Noh - saatiin siis näillä ohjeilla homma alkuun ja muutamassa tunnissa olikin jo ihan hyvin tehty lattiaa.
![]() |
Keittiön lattiaa, ensimmäiset pari tuntia |
![]() |
No ei se työmaa ihan niin siisti sentään ole kuin ensimmäinen kuva näytti :) |
![]() |
Ja tyytyväinen emäntä kun valmista pintaa syntyypi! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti