4.11.2014

Sähköt, rännit, syöksyt, lumiesteet, panelikaton maalausta

Sähkömieskin käväisi sunnuntaina pyörähtämässä. Tehtiin keskikerrokseen ja kellariin valaistus (tosin ei vielä katkaisijoita) siten että saa kellarista sulakkeen kautta valot päälle ja pois.

Ledimuuntajat ruuvattiin paikalleen ja kytkennät sähkökaappiin tämän lisäksi. Nyt on sitten helppoa siltä osin kun pääsee remppaamaan ilman "irtovaloja" eli perässä raahattavaa lämmitintä,., Ehkä siirtyminen ledityövaloihin olisi paikallaan.

Rännien ja lumiesteiden osalta päädyttiin sitten siihen helpoimpaan ratkaisuun. Lähde töihin, tule takaisin, kaikki valmista.

Eli kilpailutettiin (kiitos Julia) neljää toimittajaa, yksi tippui ennen käyntiä, yksi ei halunnut tulla käymään, kaksi kävi ja teki tarjouksen.

Otettiin se kumpi tuntui laadukkaammalta, hinnaltaan oltiin muutaman satasen sisällä eli ei suurta eroa.

Hyvin olivat paikalleen laittaneet, tässä kuvat tuloksista


Lumiesteet, rännit ja syöksyt asennettuna

Kuistin kulmalla lampun kiertoa

Ja toista kulmaa

Takapihalla "vesisieppari" tai mikäsenytolikaan...

Lumiesteet myös takapihalla

Ja tuossakin syöksyputkea
Eipä olisi helpommalla meikäläinen tuosta voinut päästäkään...

Samana päivänä alkoi panelikattojen maalaus - ensimmäisenä keittiön katto. Äiskä oli maalaamassa telalla ja Julia paineli pensselin kanssa perässä. Jatkoin sitten töiden jälkeen siitä mihin he jäivät ja maalailin sen toisen puolen keittiöstä.

Kun oli pohjamaalattu jo ennen panelointia ja käytti reilun kerroksen paneelikattomaalia, tuli ihan tarpeeksi peittävä kerralla. Ainakin meidän makuun, ei haittaa vaikka hieman eroa olisikin joissain kohdissa, eläväksihän se puu on luotu :)


Katon maalausta
Työ tosiaan oli helpompaa tehdä niin että ensin telalla levitti maalin ja sitten pensselillä tasoitti. Näin sai kaikki välitkin hyvin maalattua ja kerralla tasaista jälkeä.

Maalattua kattoa

Ja vielä tähänkin suuntaan kuvaa maalatusta katosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti